Medicina Integrativa: Psicoimmunoendocrinologia

Noves tendències en el camp de la salut
En els últims temps el camp de la salut i el de la medicina estètica s’estan unint a una tendència que situa els recursos naturals i del propi cos a la base dels tractaments. Dos bons exemples són la medicina regenerativa i la medicina integrativa, que busquen el benestar de la persona a través de tractaments i productes naturals o provinents del cos del mateix pacient. 


Què és la medicina integrativa?
 

En el camp de la salut, la medicina integrativa entén la persona com un tot, en el qual tots els òrgans i sistemes estan connectats. Engloba coneixements de medicina convencional i de medicina natural, sempre que aquesta estigui validada de forma científica.
 

La Psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE) fa una anàlisis global de les causes que originen una patologia estudiant la interrelació entre la psique (pensament i emocions), la neurologia (sistema nerviós), el sistema immunitari (defenses) i el sistema endocrí (glàndules i hormones), amb la influència de factors genètics, mediambientals i socials, entre d’altres.


L’objectiu és recuperar l’equilibri bioquímic i emocional de la persona a través d’un programa nutricional que s’ajusta a cada malaltia, de recomanacions d’hàbits saludables i, en alguns casos, de suplements amb productes naturals. 
 

Aquesta teràpia està especialment indicada en situacions d’estrès, migranya, al·lèrgies, acne, problemes respiratoris, digestius o hormonals, contractures musculars, obesitat, ansietat, depressió i insomni, entre d’altres patologies. 
 


La medicina integrativa engloba coneixements de medicina convencional i de medicina natural, sempre que aquesta estigui validada de forma científica.

 
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Escriure un comentari

Nom
Comentari
Un cop enviat el comentari, aquest serà revisat per un administrador
Escribe el código:
Enviar Borrar