7 Solucions per tractar i prevenir el restrenyiment

En la medicina convencional, el requisit bàsic per a la regularitat intestinal, és anar 3 vegades a la setmana al bany
Has anat al bany avui? Ahir? El dia anterior? En la medicina convencional, el requisit bàsic per a la regularitat intestinal, és anar 3 vegades a la setmana al bany, no obstant una millor indicació d'un intestí veritablement saludable va d'una a tres vegades al dia. La regularitat en defecar és una indicació clau d'un funcionament correcte del sistema digestiu, però, aproximadament del 12 a 19% de la població de l'Estat Espanyol pateixen de restrenyiment.

Per a alguns, és un inconvenient incòmode i fins i tot dolorós; altres accepten la manca de regularitat com "la normalitat" per als seus cossos, quan en realitat, és qualsevol cosa menys una normalitat. Els nostres cossos són màquines naturalment molt eficients, i quan els nostres sistemes s'alenteixen, sovint pot ser la causa o el resultat de patir més problemes de salut.
El nostre sistema d'eliminació està construït per eliminar les toxines i els residus dels nostres cossos. Quan no s'elimina regularment, aquestes toxines es queden “encallades” en els intestins, potencialment absorbides de nou en el torrent sanguini a través d'un intestí “permeable”. Les deixalles en els intestins es queden inactives, produint bacteris que poden alterar l'equilibri de la flora sana a l'intestí i conduir a un procés inflamatori.

Tot i que el restrenyiment és clarament detectable, aquest pot ser causat per molts factors diferents. Aquí veurem algunes de les causes i tractaments més comuns per al restrenyiment.

1. Beure molta aigua - Per mantenir els intestins “nets”, assegura’t de beure prou aigua durant tot el dia. Això és especialment important si prens diürètics com el cafè o l'alcohol.

2. Consumir prou fibra dietètica - El consum d'aliments rics en fibra dietètica és un element bàsic per a la regularitat, així que assegura’t de menjar aliments com les nous, coliflor, mongetes verdes, pastanagues, pomes, cítrics i altres aliments amb alt contingut en fibra. També pots prendre un suplement de fibra per ajudar a ser més regular. Una fibra interessant és el glucomanan.

3. Evitar aliments inflamatoris – Et recomano no ingerir aliments com el blat, làctics, blat de moro, soja i sucre. Són aliments que poden provocar l’augment d’una substància a l’intestí anomenada zonulina, la qual trenca les parets intestinals, provocant una reacció inflamatòria.

4. Probiòtics - Si el teu funcionament intestinal no és l’adequat, és clau restaurar els bacteris beneficiosos que mantenen el teu intestí sota control. La ingesta de suplements de probiòtics, com ara espècies de bifidobacteris i lactobacils, s'han d'assegurar en el teu dia a dia perquè gaudeixis d’un bon peristaltisme intestinal.

5. Hipotiroïdisme- Si sospites que el teu restrenyiment pot ser causat per l'hipotiroïdisme, hauràs de tenir en compte els teus nivells d'hormones tiroïdals (T3 lliure i rT3). Si els teus nivells de T3 són baixos, hauràs d'adoptar un protocol per millorar la teva tiroides incloent un multivitamínic d'alta qualitat, una dieta lliure d’aliments inflamatoris, i potencialment prendre un medicament/suplement que ajudi a funcionar òptimament a la teva tiroides.

6. Malaltia autoimmune – En el cas que creguis que pots tenir una malaltia autoimmunitària, serà interessant valorar els anticossos antinuclears (ANA), solen atacar als teixits de teu cos, en lloc d'invasors externs, també seria interessant descobrir com tens els tipus més específics d'anticossos, com ara anticossos de la tiroides. Aquests valors t'ajudaran a descobrir algunes condicions autoimmunes subjacent. Armat amb aquest coneixement, es pot aturar i fins i tot revertir els signes de la malaltia autoimmune mitjançant l'eliminació dels aliments tòxics, la introducció d'ingredients de restauració, i la identificació de les toxines ambientals.

7. Obstrucció intestinal - Si experimentes mal de cap sever i constant amb el teu restrenyiment, podries estar patint una obstrucció intestinal i has de recórrer al teu metge immediatament per posar-hi les mesures necessàries.

Mentre estàs tractant la causa fonamental del teu restrenyiment, pots alleujar els teus símptomes immediats amb un suplement de citrat de magnesi, que juga un paper vital en les funcions metabòliques i moviments intestinals que s’ajuden mitjançant l'atracció d'aigua a l'intestí.

En la meva clínica, després de descartar totes les causes del restrenyiment anteriorment citades, recomano als meus pacients que es tractin amb citrat de magnesi. El citrat de magnesi ajuda a relaxar els espasmes intestinals i és un laxant osmòtic. El citrat de magnesi no és adictiu i és suau.

Per determinar el nivell de magnesi que es necessita, recomano començar amb una pastilla de 100 mg a la nit i anar augmentant una pastilla al dia, fins a un màxim de 1.000 mg o 1 gram al dia. Si durant aquest procés tens algun episodi de diarrea, redueix la dosis del magnesi i consulta-ho amb el teu metge o terapeuta.

Existeixen, per descomptat, moltes altres causes potencials pel restrenyiment, com no fer prou exercici, estrès excessiu, o l'ús regular d'analgèsics.

El més important és tenir una visió integral de la teva salut i conèixer quins factors podrien estar contribuint al teu restrenyiment. Una vegada que entenguis què està causant el teu restrenyiment, podrà ser tractat correctament.
Moltes persones creuen que la forma més fàcil i potser la única per alleugerir el seu restrenyiment és recórrer a laxants, però aquests poden malmetre la flora intestinal i a la llarga empitjorar el teu restrenyiment. Poden ser una solució a curt termini, però has de tenir en compte que no aborden la veritable causa subjacent del restrenyiment. Per curar veritablement el restrenyiment, és clau identificar la causa de l'arrel del problema i tractar-ho juntament amb els símptomes.
      

Comentaris

No s´han trobat comentaris

Escriure un comentari

Nom
Comentari
Un cop enviat el comentari, aquest serà revisat per un administrador
Escribe el código:
Enviar Borrar